Enerji Kontrol Otomasyonu SCADA

SCADA NEDİR?

İngilizce dilinde ‘Supervisory Control And Data Acquisition’ olarak geçen SCADA, Türkçe olarak ‘Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi’ olarak isimlendirilmektedir. SCADA sistemi sayesinde büyük alanlara ve bu alanları kontrol eden birçok cihaza sahip, alt yapı tesislerini (su arıtma, atık su arıtma, gaz boru hatları, rüzgâr santralleri, vb.), endüstriyel tesisleri (havaalanları, uzay istasyonları, gemiler, vb.)ve endüstriyel işlemleri (üretim, üretim, rafinaj, elektrik üretimi vb.) veri merkezi veya taşınabilir cihazlardan izleme ve kontrol edebilme olanağı sağlayabilirsiniz.

SCADA’nın AVANTAJLARI

-Endüstriyel süreçleri istediğiniz her yerden izleyip, kontrol edebilme olanağı sunar

-Gerçek zamanlı olarak bütün verileri toplamanızı ve kaydetmenizi sağlar

-HMI (İnsan-Makine arayüzü) yazılımı sayesinde kullanılan cihazları izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlar.

-Endüstriyel tesisler için verimi izleme,arttırma ve arıza süresini azaltmaya yardımcı olur. Sorun çözmek ve olası kayıplara müdahale etmek konusunda etkilidir. Sistemin işleyişi hakkında hızlı bilgi akışı sağlar.

AKIŞ SİSTEM SCADA OTOMASYON YAZILIMI VE OTOMASYON PANOSU, PROJELENDİRME VE ÜRETİM AŞAMALARI:

-Müşterinin firmamızdan teklif isteğinde bulunması ve taahhüdündeki teknik dokümanları göndermesi ile birlikte, ilgili projenin detayları incelenir ve teklif oluşturulur,

-Teklifimizin müşteri tarafından uygun görülmesi halinde, panolara ait imalat resimleri, devre şemaları ve PLC & SCADA senaryoları ve kontrol ekranı hazırlanarak müşteri onayına sunulur,

-Müşteri onayını müteakip proje içeriğine ait şalt malzemelerinin ve yazılımların sipariş listesi oluşturulur ve gerekli siparişler verilir,

-Fabrikamıza ulaşan tüm pano ve şalt malzemeleri görsel ve işlevsel olarak kalite kontrol testlerinden geçirilir.

-Tüm şalt malzemeleri ve modüler gövdeye sahip panolar, deneyimli teknik ekibimiz tarafından, oluşturulmuş imalat resmine ve devre şemasına uygun olarak monte edilir. Gerekli yazılımlar hazırlanıp, panolarımız içerisinde bulunan ilgili ekipmanlara yüklemesi gerçekleştirilir.

-Montaj ve yazılım işlemleri iş güvenliği kurallarına ve kalite standartlarına uygun olarak gerçekleştirilir.

-Montajın ve yazılımın ardından üretimi yapılan dağıtım panolarının fabrika tip test işlemleri gerçekleştirilir.

-Üretimi tamamlanan panolar, taşıma sırasında zarar görmemesi için tahta palet üzerine alındıktan sonra, darbeye dayanıklı 10 mm kalınlığındaki strofor köpüklü malzeme ile tüm gövde yapısı sarılarak paketlenir.

-Montaj ve test işlemlerini gerçekleştiren teknik ekibimiz teslim sonrasında müşteriye, gerekli teknik eğitimi verir ve proje tamamlanır.

***Fabrikamızda ISO 9001:2015 Kalite yönetim sistemi uygulanmakta olup,tüm Enerji izleme sistemleri ve panoları fabrikamızda bulunan test bölümünde, elektrik dağıtım tesisleri yönetmeliklerine uygun testlerden geçirildikten sonra, ilgili panoya ait devre şeması ve gerekli teknik detaylar, her bir panonun içerisinde bulunan proje cebine konularak son kullanıcıya teslim edilmektedir.