Senkronizasyon Güç Panosu

SENKRONİZASYON NEDİR

Bir eylemin birden fazla eleman tarafından, aynı zamanda gerçekleştirilmesine ‘Senkronizasyon’ adı verilir. Bu işlemin yerine getirilebilmesi için bir pano tarafından ilgili ekipmanların kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu kontrol işlemini yerine getiren pano ‘Senkronizasyon panosu’ olarak isimlendirilir. Tesislerin enerji ihtiyacını karşılamak için jeneratörler, jeneratör senkronizasyon panosu ile çeşitli şekillerde çalıştırılabilir.

SENKRONİZASYON PANOSUNUN AVANTAJLARI

-Seçilecek jeneratör güç değerlerinde esnekliğe olanak sağlaması nedeniyle tesis kurulum ve işletim maliyetinden tasarruf edebilirsiniz.

– Yükün ihtiyacına göre bazı jeneratörleri çalıştırmanıza gerek kalmayabilir.

-Tesisin enerji ihtiyacına göre bazı yükler beslenebilir, bazıları atılabilir ya da kısmi besleme yapılabilir.

-Jeneratörlerden herhangi biri arıza yaptığında, yüklerin bir kısmı atılarak başka jeneratörler ile sistem çalışmaya devam edebilir.

-Jeneratörlerin yedekli olarak çalışması sağlanabilir ve eş yaşlandırma uygulanarak, ekipmanların ömürleri uzatılabilir. Jeneratörlerden yakıt tasarrufu sağlanabilir.

AKIŞ SİSTEM PROJELENDİRME VE ÜRETİM AŞAMALARI:

-Müşterinin firmamızdan teklif isteğinde bulunması ve taahhüdündeki teknik dokümanları göndermesi ile birlikte, ilgili projenin detayları incelenir ve teklif oluşturulur,

-Teklifimizin müşteri tarafından uygun görülmesi halinde, panolara ait imalat resimleri ve devre şemaları hazırlanarak müşteri onayına sunulur,

-Müşteri onayını müteakip proje içeriğine ait şalt malzemelerinin sipariş listesi oluşturulur ve gerekli siparişler verilir,

-Fabrikamıza ulaşan tüm pano ve şalt malzemeleri görsel ve işlevsel olarak kalite kontrol testlerinden geçirilir.

-Tüm şalt malzemeleri ve modüler gövdeye sahip panolar, deneyimli teknik ekibimiz tarafından, oluşturulmuş imalat resmine ve devre şemasına uygun olarak monte edilir.

-Montaj işlemleri iş güvenliği kurallarına ve kalite standartlarına uygun olarak gerçekleştirilir.

-Montajın ardından üretimi yapılan dağıtım panolarının fabrika tip test işlemleri gerçekleştirilir.

-Üretimi tamamlanan panolar, taşıma sırasında zarar görmemesi için tahta palet üzerine alındıktan sonra, darbeye dayanıklı 10mm kalınlığındaki strofor köpüklü malzeme ile tüm gövde yapısı sarılarak paketlenir.

-Montaj ve test işlemlerini gerçekleştiren teknik ekibimiz teslim sonrasında müşteriye, gerekli teknik eğitimi verir ve proje tamamlanır.

***Fabrikamızda ISO 9001:2015 Kalite yönetim sistemi uygulanmakta olup, tüm alçak gerilim panoları fabrikamızda bulunan test bölümünde, elektrik dağıtım tesisleri yönetmeliklerine uygun testlerden geçirildikten sonra, ilgili panoya ait devre şeması ve gerekli teknik detaylar, her bir panonun içerisinde bulunan proje cebine konularak son kullanıcıya teslim edilmektedir.