Alçak Gerilim Dağıtım Panosu

Günlük hayatta içerisinde zaman geçirdiğimiz açık veya kapalı birçok alanı aydınlatan, içerisindeki cihazların çalışmasını sağlayan elektrik enerjisi, alçak gerilim dağıtım panoları sayesinde iletilir. Bina tipi trafo merkezli yapılarda alçak gerilim, trafodan ana dağıtım panosuna, oradan işletme sınıfına göre ölçü bölmeli tali dağıtım panoları aracılığıyla tesise aktarılır. Direk tipi trafo merkezli yapılarda ise alçak gerilim, ölçü panosundan ana dağıtım panosuna, ardından işletme sınıfına göre tali dağıtım panoları aracılığıyla tesise aktarılır. Buna ek olarak trafo merkezi uzak, tali kullanıcı sınıfındaki yapılarda ise ana girişe gelen alçak gerilim, ölçü bölmeli dağıtım panosundan tesise aktarılır. Dağıtım panosu kullanımı ile tesisin ya da yapıların elektrik ihtiyacı bir veya birkaç noktadan kontrol edilebilir hale gelir. Bu tesislerde reaktif güç ihtiyacı oluşması halinde ise, otomatik reaktif güç kontrol panosu (kompanzasyon panosu) üretilerek endüktif ve kapasitif yükler kontrol altında tutulur.

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOSU EKİPMANLARI

-Nominal akım değerini karşılayacak uygun kesitte, üç faz, nötr ve toprak iletimini sağlayacak bakır baralar,

-Sabit yada çekmeceli gövde yapısına sahip,nominal akım ve kısa devre kesme kapasitesinde giriş şalteri,

-Sınıfına göre tali dağıtım panolarını besleyecek, sabit yada çekmeceli gövde yapısına sahip, giriş şalteri kademe selektivitesine göre akım ve kısa devre kesme kapasitesine sahip çıkış şalterleri,

-Tesisin toplam kurulu güç değerini ölçmeye uygun değerde sınıf-1 yada sınıf-5 kategorisinde 5VA veya 10VA’ lik bakır sargılı tip reçine kaplı akım trafoları,

-Kumanda edeceği devreye uygun akım ve kısa devre kesme kapasitesinde sigortalar,

-Besleyeceği motor yada güç devresine uygun kontak akımına ve bobin gerilimine sahip güç kontaktörleri ile yardımcı kontrol ve izleme ekipmanları gibi ürünler ise, projeye uygun olarak seçilir ve monte edilir.

-Dağıtım panolarının montajı bina dışına yapılacak ise, harici tip özellikte(IP55-57-65-67 gibi koruma sınıfı yüksek) panolar seçilir.

-Bina içinde kullanılan dağıtım panoları minimum IP 40 olup, gerekli hallerde toz tutucu filtreye sahip doğal havalandırmalı ya da filtre özelliğine sahip fanlı olarak üretilebilir,İhtiyaç halinde iç aydınlatma vb. gibi ekipmanlar da eklenebilir.

AKIŞ SİSTEM PROJELENDİRME VE ÜRETİM AŞAMALARI:

-Müşterinin firmamızdan teklif isteğinde bulunması ve taahhüdündeki teknik dokümanları göndermesi ile birlikte, ilgili projenin detayları incelenir ve teklif oluşturulur,

-Teklifimizin müşteri tarafından uygun görülmesi halinde, panolara ait imalat resimleri ve devre şemaları hazırlanarak müşteri onayına sunulur,

-Müşteri onayını müteakip proje içeriğine ait şalt malzemelerinin sipariş listesi oluşturulur ve gerekli siparişler verilir,

-Fabrikamıza ulaşan tüm pano ve şalt malzemeleri görsel ve işlevsel olarak kalite kontrol testlerinden geçirilir.

-Tüm şalt malzemeleri ve modüler gövdeye sahip panolar, deneyimli teknik ekibimiz tarafından, oluşturulmuş imalat resmine ve devre şemasına uygun olarak monte edilir.

-Montaj işlemleri iş güvenliği kurallarına ve kalite standartlarına uygun olarak gerçekleştirilir.

-Montajın ardından üretimi yapılan dağıtım panolarının fabrika tip test işlemleri gerçekleştirilir.

-Üretimi tamamlanan panolar, taşıma sırasında zarar görmemesi için tahta palet üzerine alındıktan sonra, darbeye dayanıklı 10 mm kalınlığındaki strofor köpüklü malzeme ile tüm gövde yapısı sarılarak paketlenir.

-Montaj ve test işlemlerini gerçekleştiren teknik ekibimiz teslim sonrasında müşteriye, gerekli teknik eğitimi verir ve proje tamamlanır.

***Fabrikamızda ISO 9001:2015 Kalite yönetim sistemi uygulanmakta olup,tüm alçak gerilim panoları fabrikamızda bulunan test bölümünde, elektrik dağıtım tesisleri yönetmeliklerine uygun testlerden geçirildikten sonra, ilgili panoya ait devre şeması ve gerekli teknik detaylar, her bir panonun içerisinde bulunan proje cebine konularak son kullanıcıya teslim edilmektedir.